Na vsebino

Recept Beluševa solata z majonezo

Beluševa solata z majonezo

Čas priprave: 30 min
Čas kuhe: 15 min
Za koliko oseb: 4

Oznake

solate

Sestavine

Drobnjak: 1.00 ščepec
Sol: 1.00 ščepec
Koper: 1.00 ščepec
Janež: 1.00 ščepec
Peteršilj: 1.00 ščepec
Majoneza: 1.00 dl
Kis jabolčni: 1.00 žlica
Voda: 0.00 l
Kisle kumarice: 1.00 kos
Beluši: 500.00 g

Alergeni

Priprava

Beluše očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke. Kuhamo jih 10-15 minut v slani vodi s ščepcem sladkorja. Kuhane stresemo na cedilo, jih odcedimo, vodo prihranimo za juho ali omako. Zelišča drobno sesekljamo, kislo kumarico pa narežemo na kocke in oboje zmešamo z majonezo, kisom, soljo in poprom. S to omako prelijemo beluše. Ponudimo jih z opečenim kruhom in maslom.