Na vsebino

Recept Jagodna pogača

Jagodna pogača

Čas priprave: 60 min
Čas kuhe: 20 min
Za koliko oseb: 4

Oznake

peciva

Sestavine

Moka: 250.00 g
Maslo: 130.00 g
Beli sladkor: 20.00 g
Mandlji: 20.00 g
Jagoda: 600.00 g
Voda: 1.00 dl
Smetana sladka: 1.00 žlica

Alergeni

Priprava

Iz moke, masla, smetane, vode in sladkorja na hitro zamesimo testo, ga razvaljamo in pustimo počivati pol ure. S spočitim testom obložimo naoljen pekač. Iz mandljev, sladkorja in smetane zmešamo nadev in ga porazdelimo na testo v pekaču. Pečemo v srednje vroči pečici. Ko je pogača pečena, jo obložimo z očiščenimi in opranimi jagodami in potresemo s sladkorjem.