Na vsebino

Recept Pomladanska juha iz sedmih zelišč

Pomladanska juha iz sedmih zelišč

Čas priprave: 30 min
Čas kuhe: 10 min
Za koliko oseb: 4

Oznake

juhe

Sestavine

Korenje: 1.00 kos
Drobnjak: 1.00 žlica
Metini listi: 1.00 žlica
Peteršilj: 1.00 žlica
Pehtran: 1.00 žlica
Moka: 2.00 žlici
Olivno olje: 3.00 žlice
Jajce: 1.00 kos
Voda: 1.00 l
Trpotec: 1.00 žlica

Alergeni

Priprava

Drobno sesekljana zelišča zmešamo z jajcem Na olju prepražimo na vžigalice narezan korenček, dodamo sesekljana zelišča z jajcem in poprašimo z moko, da se napravijo kepice. Pražimo kaki dve minuti, da zelišča zadišijo, nato pa vse skupaj stresemo v vrelo osoljeno vodo. Pri nizki temperaturi kuhamo 10 minut oziroma toliko, da zelišča obarvajo juho zeleno. To aromatično in zdravilno juho pripravljamo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Nabiramo le mlade, mehke liste, trde peclje odstranimo.