Na vsebino

Recept Regrat s popečenim kruhom

Regrat s popečenim kruhom

Čas priprave: 45 min
Čas kuhe: 15 min
Za koliko oseb: 2

Oznake

solate

Sestavine

Česen: 1.00 kos
Beli poper: 1.00 ščepec
Maslo: 30.00 g
Olivno olje: 3.00 žlice
Morska sol: 2.00 ščepca
Regrat: 600.00 g
Kruh črni: 2.00 kosa
Kis jabolčni: 1.00 žlica
Sir trapist: 60.00 g

Alergeni

Priprava

Regrat očistimo, dobro operemo in odcedimo. Če regrat ni več mlad, mu izrežemo peclje z žilo. Nato ga narežemo in damo v skledo za solato. Kruhovim rezimam odrežemo skorjo, sredico pa narežemo na kocke. Olupljeni strok česna stremo. Kruhove kocke popražimo na maslu s česnom in poprom, da zarumenijo. Regrat pripravimo z oljem (lahko tudi z bučnim oljem), kisom in soljo. Primešamo mu popečene kruhove kocke in ponudimo potresene z nastrganim trapistom.