Na vsebino

Recepti

Deli recept z nami
 • Brokolijeva juha

  Čas priprave: 30 min
  Čas kuhe: 45 min
  Za koliko oseb: 4

  Krompir olupimo in narežemo na koščke (olupimo in narežemo, da se hitreje skuha). Brokoli narežemo na majhne kose in na stran damo nekaj cvetov (za dekoracijo). Preostanek brokolija dodamo v vodo h krompirju, ki se že kuha. Prepražimo čebulo in nato dodamo še česen, ko zadiši odstavimo. Čebulo in česen vmešamo h krompriju in brokoliju. Ugasnemo ogenj in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo in dodamo sladko smetano. Na koncu dodamo še preostale cvetove, ki smo jih shranili na začetku in pustimo še 10 minut, da se malo razmehčajo.

 • Pečena čičerika

  Čas priprave: 15 min
  Čas kuhe: 45 min
  Za koliko oseb: 4

  Oprano in prebrano čičeriko čez noč namočimo in jo naslednji dan kuhamo 45 minut. Kuhano odcedimo in osušimo, vodo prihranimo (morda za kakšno juho), čičeriko pa ocvremo v olju, da potemni in postane hrustljava. Ponudimo vročo, pokapano z limono in posoljeno.

 • Pogača s sirom in olivami

  Čas priprave: 30 min
  Čas kuhe: 20 min
  Za koliko oseb: 4

  Čebulo narežemo na kocke in jo popražimo na maslu. Sir nastrgamo in ga zmešamo z jogurtom, poprom in papriko. Testo položimo skupaj s peki papirjem na pekač. Rob zavihamo, dno pa večkrat zarežemo. Testo namažemo s sirovo zmesjo in obložimo s čebulo, olivami in kaprami. Pečico predhodno segrejemo. Pečemo 20 minut pri 220 stopinjah. Pogačo ponudimo toplo.

 • Jogurtov sirček z zelišči

  Čas priprave: 30 min
  Čas kuhe: 0 min
  Za koliko oseb: 4

  Iz jogurta pripravimo jogurtov sirček: cedilo obložimo z muslinasto krpo, nanjo stresemo jogurt, jo zavežemo in čez noč obesimo za pipo nad pomivalnim koritom, da se jogurt odcedi. Naslednji dan ga stresemo v skodelico in premešamo do gladkega z malo soli in kisle smetane. Nato primešamo strt česen s sesekljanimi zelišči, malo pa jih prihranimo za okras.

 • Grahov namaz

  Čas priprave: 5 min
  Čas kuhe: 15 min
  Za koliko oseb: 2

  Grah skuhajte in mu dodajte ostale sestavine. Pretresite v mešalnik in dobro zmeljite.