Na vsebino

Recepti

Deli recept z nami
    Rezultatov na stran:
    Prikazujem 1 do 10 izmed 67 rezultatov
  • Brokolijeva juha

    Čas priprave: 30 min
    Čas kuhe: 45 min
    Za koliko oseb: 4
    juhe

    Krompir olupimo in narežemo na koščke (olupimo in narežemo, da se hitreje skuha). Brokoli narežemo na majhne kose in na stran damo nekaj cvetov (za dekoracijo). Preostanek brokolija dodamo v vodo h krompirju, ki se že kuha. Prepražimo čebulo in nato dodamo še česen, ko zadiši odstavimo. Čebulo in česen vmešamo h krompriju in brokoliju. Ugasnemo ogenj in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo in dodamo sladko smetano. Na koncu dodamo še preostale cvetove, ki smo jih shranili na začetku in pustimo še 10 minut, da se malo razmehčajo.

  • Pečena čičerika

    Čas priprave: 15 min
    Čas kuhe: 45 min
    Za koliko oseb: 4
    začetne jedi

    Oprano in prebrano čičeriko čez noč namočimo in jo naslednji dan kuhamo 45 minut. Kuhano odcedimo in osušimo, vodo prihranimo (morda za kakšno juho), čičeriko pa ocvremo v olju, da potemni in postane hrustljava. Ponudimo vročo, pokapano z limono in posoljeno.

  • Pogača s sirom in olivami

    Čas priprave: 30 min
    Čas kuhe: 20 min
    Za koliko oseb: 4
    slana peciva

    Čebulo narežemo na kocke in jo popražimo na maslu. Sir nastrgamo in ga zmešamo z jogurtom, poprom in papriko. Testo položimo skupaj s peki papirjem na pekač. Rob zavihamo, dno pa večkrat zarežemo. Testo namažemo s sirovo zmesjo in obložimo s čebulo, olivami in kaprami. Pečico predhodno segrejemo. Pečemo 20 minut pri 220 stopinjah. Pogačo ponudimo toplo.

  • Jogurtov sirček z zelišči

    Čas priprave: 30 min
    Čas kuhe: 0 min
    Za koliko oseb: 4
    namazi

    Iz jogurta pripravimo jogurtov sirček: cedilo obložimo z muslinasto krpo, nanjo stresemo jogurt, jo zavežemo in čez noč obesimo za pipo nad pomivalnim koritom, da se jogurt odcedi. Naslednji dan ga stresemo v skodelico in premešamo do gladkega z malo soli in kisle smetane. Nato primešamo strt česen s sesekljanimi zelišči, malo pa jih prihranimo za okras.

  • Grahov namaz

    Čas priprave: 5 min
    Čas kuhe: 15 min
    Za koliko oseb: 2
    namazi

    Grah skuhajte in mu dodajte ostale sestavine. Pretresite v mešalnik in dobro zmeljite.

  • Namaz z avokadom in grškim jogurtom

    Čas priprave: 15 min
    Čas kuhe: 0 min
    Za koliko oseb: 2

    Vse sestavine sesekljajte, stresite v mešalnik, dodajte začimbe in jih mešajte tako dolgo, da se pomešajo v kremasto zmes.

  • Regrat s popečenim kruhom

    Čas priprave: 45 min
    Čas kuhe: 15 min
    Za koliko oseb: 2
    solate

    Regrat očistimo, dobro operemo in odcedimo. Če regrat ni več mlad, mu izrežemo peclje z žilo. Nato ga narežemo in damo v skledo za solato. Kruhovim rezimam odrežemo skorjo, sredico pa narežemo na kocke. Olupljeni strok česna stremo. Kruhove kocke popražimo na maslu s česnom in poprom, da zarumenijo. Regrat pripravimo z oljem (lahko tudi z bučnim oljem), kisom in soljo. Primešamo mu popečene kruhove kocke in ponudimo potresene z nastrganim trapistom.

  • Jogurtova polivka z jabolčnim sokom

    Čas priprave: 15 min
    Čas kuhe: 0 min
    Za koliko oseb: 4
    solatne polivke

    Jogurt in jabolčni sok gladko zmešamo, začinimo z mletim kardamomom in igverjem ter dodamo nekaj sesekljanih metinih listkov.

  • Juha iz redkvic

    Čas priprave: 45 min
    Čas kuhe: 20 min
    Za koliko oseb: 4
    juhe

    Redkvice narežemo, redkvičine liste temeljito operemo, poparimo z delom vrele vode, odcedimo vodo nazaj v lonec, liste sesekljamo. Olupimo krompir in ga narežemo na drobne, tanke rezine in jih stresemo v vrelo vodo. Na olju popražimo nasekljano čebulo, nato pa še sesekljane redkvičine liste in ovsene kosmiče. Vse skupaj dodamo h krompirju. Začinimo (sol, ingver) in pokuhamo, dokler ni krompir kuhan. Odstavimo lonec in na koncu dodamo svež nastrgan hren, narezane redkvice in nastrgan sir. Ta juha je zelo osvežilna in vsebuje precej železa.

  • Grahove blazinice za juho

    Čas priprave: 90 min
    Čas kuhe: 20 min
    Za koliko oseb: 4
    zakuhe

    Zamesimo testo za rezance. Pustimo ga pol ure, da se uleži, nato ga razvaljamo in narežemo na kvadratke. Za nadev na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in kuhan grah, odstavimo in primešamo sesekljan peteršilj, sol, poper in nastrgan parmezan. Na sredo vsakega kvadrata položimo kupček nadeva. Testo prepognemo v blazinico in ob robu stistenom, da se sprime. Robove nato lepo obrežemo s kolescem za testo.

  • Prikazujem 1 do 10 izmed 67 rezultatov